Lan Piskule: "Ta zmaga nam ogromno pomeni."

Modro-rumeni so ponovno okusili slast zmage. Na domačem igrišču so premagali Primorje in tako obrnili rezultatsko krivuljo navzgor. Po tekmi smo se pogovarjali s strelcem edinega zadetka na srečanju, kapetanom Brinja, Lanom Piskuletom.

20230730 194211

O rezultatsko neuspešnem nizu

Šli smo skozi zelo nenavadno obdobje. Ker je naša ekipa res mlada, se večina igralcev še nikoli ni znašla v takšnem položaju. Mislim, da je bila tista tekma proti Triglavu in prejeti zadetek v zadnji minuti srečanja prelomna. Takrat nam je padla samozavest, ki smo si jo nabrali v prvi petih krogih. Nadaljevali smo sicer brez panike ali slabega vzdušja, a enostavno so se nam dogajale napake, zaradi katerih nismo uspeli prihajati do točk.

O tekmi s Primorjem

Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo. Primorje je poleg nas ena izmed ekip, ki igra enega lepših stilov nogometa. Če bi se srečali na dobrem igrišču, bi bila to zagotovo lepa tekma za gledalce. Zaradi dežja je bilo naše igrišče vse prej kot idealno in vedeli smo, da ne bodo mogli razviti svoje igre. Posledično smo izkoriščali preskok igro, saj enostavno drugače ni šlo. Že na začetku tekme nam je uspelo izvesti eno super akcijo in izkazalo se je, da je bil ta zadetek dovolj za zmago. Ta zmaga nam ogromno pomeni, saj nam je vsem zelo odleglo.

Pogled naprej – V nedeljo v gosteh proti Iliriji

Ilirija je dobra, poletna ekipa, ki igra lep nogomet. V napadu imajo Đermanovića, ki je za to ligo izjemno kvaliteten. V njihovem moštvu je tudi nekaj zelo talentiranih mladih posameznikov, zato je pred nami zagotovo še ena težka tekma. Ne bo lahko, a če se bomo držali našega načrta, verjamem, da bomo zmagali.

Pogled še dlje v prihodnost – V četrtek 2. novembra, na domačem igrišču proti Olimpiji

Če se izrazim zelo klišejsko, je v psihološkem vidiku to najlažja tekma v sezoni. Nimamo kaj izgubiti. Igramo proti aktualnemu državnemu in pokalnemu prvaku, ki igra v Konferenčni ligi. V tekmo moramo iti sproščeno in preprosto uživati. Upam, da bo veliko gledalcev, čeprav je termin ob 14.00 nekoliko čuden. Vem, da lahko presenetimo.