3.SNL> Ob zmago v zadnjih trenutkih tekme

BRINJE GROSUPLJE : ADRIA 1 : 1 (1:0)
Rok Šporar(33'-11m); Matija Kompara(86')

V Grosupljem je gostovala Adria iz Mirna, ki je ob koncu tekme izenačila in preprečila četrto prvenstveno zmago Brinja.

Tekma je bila v zadnjem trenutku zaradi stoječe vode, kot posledica močnega nočnega deževja, na glavnem igrišču, prestavljana na igrišče z umetno travo.

V prvem polčasu ni bilo veliko priložnosti za zadetke. Igra se je odvijala med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi pa sta uspešno zaustavljali npadalne akcije nasprotnikov. V 33. minuti je po prekršku v kazenskem prostoru Adrie nad napadalcem Brinja, glavni sodnik dosodil najstrožjo kazen, ki jo je za vodstvo Brinja uspešno realiziral Rok Šporar.

Drugi polčas je bil veliko bolj dinamičen s priložnostmi na obeh straneh. Ko je že vse kazalo, da bodo domači nogometaši zabeležili četrto prvenstveno zmago, so gostje v 86. minuti, z zadetkom iz prostega strela, izid izenačili na 1:1. Žoga se je v živem zidu spremenila smer in prevarala domačega vratarja., ki ni imel nikakršnih možnosti pri zaustavitvi strela. Do konca tekme je sledil pritisk nogometašev Brinja proti vratom Adrie, ki pa je se je uspela ubraniti.

Po tekmi je trener Sanel Konjević povedal: "Rekel bi, da smo danes podarili točko gostom iz Mirna. Po pričakovanjih je bila Adria defenzivno usmerjena in mi smo bili tisti, ki smo večino tekme nadzirali ritem in potek igre. Kljub očitni premoči v posesti žoge in vztrajnemu iskanju drugega zadetka smo danes pogrešali malce individualne kvalitete v zaključku akcij kajti imeli smo dovolj priložnosti, da bi podvojili vodstvo. Žal smo bili kaznovani ob samem koncu tekme in verjamem, da so lahko gostje precej bolj zadovoljni s končnim rezultatom."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

To je bil še tretj neodločen rezultat nogometašev Brinja v poteku letošnjega prvenstva 3.SNL zahod. V vseh primerih so bili grosupeljski nogometaši v vodstvu, nasprotniki, pa so izid izenačili v zadnjih minutah srečanj. Vsekakor elemt v igri, ki ga bo v nadaljevanju prvenstva vsekakor potrebno izboljšati.

Prihodji vikend sledi gostovanje v Tominu. Tekma se bo v soboto pričela ob 15.uri, predvidoma tudi z neposrednim prenosom na naši Facebook strani.