Goran Marković: "Še naprej bomo igrali napadalen nogomet in uveljavljali domače nogometaše"

Za nogometaši Brinja je tekma proti Bistrici, ki se je končala z remijem. Po tekmi smo s trenerjem modro-rumenih govorili o obračunu z Bistrico, naslovili pa smo tudi obdobje zadnjih osmih tekem Brinja brez zmage. Marković je poudaril, da se v strokovnem štabu ob padcu rezultatov zavedajo, da bo potrebno začeti ponovno zmagovati, a od klubske filozofije, da igrajo napadalen nogomet in uveljavljajo mlade, domače nogometaše, ne bodo odstopali.

goran2

O tekmi z Bistrico

Za nami je še ena težka tekma. Glede na razmere na igrišču bi lahko rekli, da je bilo to srečanje specifično. Nasploh nam naše igrišče žal ne dopušča, da bi lahko dobro razvili našo igro. Do 75. minute smo nadzorovali tekmo in bili boljši nasprotnik. Imeli smo tudi veliko število priložnosti, da bi tekmo zaključili, vendar jih nismo izkoristili. Kot kaže še vedno nismo dozoreli kot ekipa, saj se nam je že drugo tekmo zapored zgodilo, da smo prejeli neumne kartone in ostali z igralcem manj. Posledično smo trpeli in prejeli zadetek.

O padcu rezultatov

Ne bi rekel, da je to obdobje padec v formi, saj nimamo krize v igri. Je pa padec rezultatov, seveda. Po vseh parametrih bi si v teh osmih tekmah zaslužili veliko več. Se nam pa dogajajo določene individualne napake, ki jih nasprotniki s pridom izkoriščajo. Je pa dejstvo, da je najbolj pomembno merilo rezultat, zato bo potrebno ponovno začeti zmagovati.

Od klubske filozofije ne bodo odstopali

Naš tihi cilj je vedno, da smo najvišje na lestvici, zagotovo pa ne moremo govoriti o temu, da smo ciljali na prvo ligo. Teh prvih pet tekem, ki smo jih zmagali, je mogoče nekoliko preveč dvignilo številna pričakovanja. Ostale ekipe so se posledično začele boljše pripravljati na nas in proti nam osredotočati predvsem na branjenje svojih vrat. Mi pa kljub temu nismo in tudi ne bomo odstopali od naše filozofije, da igramo napadalen nogomet, si poskušamo ustvariti čim več priložnosti za zadetek, poskušamo zmagati tekmo in, kar je morda najbolj pomembno, uveljavljamo mlade, domače nogometaše. Ponavljam, to je naša filozofija in od nje ne bomo odstopali.

Pogled naprej

Res je, smo v napornem obdobju, v katerem je ritem tekem zelo pester. Priložnost za igro bodo dobili številni nogometaši. Šli bomo iz tekme v tekmo in poskušali nabrati čim več točk. Čaka nas tudi pokalna tekma z Olimpijo, ki bo zaokrožila ta sklop strnjenih tekem. Pokalni obračun z aktualnim državnim in pokalnim prvakom bo zagotovo poseben dogodek za klub, ki letos praznuje tudi 20. obletnico delovanja. Se pa v tekmo z Olimpijo ne bomo podali z belo zastavo, saj verjamem, da jih lahko presenetimo. Že sedaj vabim navijače, da 2. novembra ob 14.00 pridejo na stadion v Grosuplje in nas podprejo.