Marcel Kene - Želim si, da bi se na lestvici povzpeli čim višje

NK Brnje Grosuplje ima novega napadalca. Ekipi Gorana Markovića se je pridružil 25-letni Marcel Kene. Nogometaš, ki je nogometno znanje med drugim pridobival pri Interblocku in Domžalah, je nazadnje nastopal v četrti avstrijski ligi. Z mladim napadalcem smo se pogovarjali o njegovem času pri naših severnih sosedih, ciljih za letošnjo sezono in o številnih drugih zanimivih stvareh.


Kako je potekala tvoja nogometna kariera do prihoda v Brinje?
Začel sem pri Interblocku. Tam sem preživel prva leta nogometnega razvoja, potem pa sem odšel v Domžale. Lahko rečem, da mi je celotno obdobje mladinskega nogometa ostalo v zelo lepem spominu. Ob prehodu k članom sem postal član Brava, ki je takrat nastopal v drugi ligi. Iz Ljubljane sem odšel v Kidričevo k Aluminiju, potem pa še na dve posoji. Zadnje leto in pol sem preživel v Avstriji, sedaj pa sem se vrnil v Slovenijo.


Kakšen je nivo četrte avstrijske lige?
Nivo je primerljiv z drugo slovensko ligo. Seveda je zelo odvisno od kluba. Tisti najboljši so izjemno urejeni, lahko bi rekli celo profesionalno. Tisti z najbolj ambicioznimi projekti so na res visokem nivoju. Izpostavil bi še, da se tam igra zares lep nogomet. Lepo ga je igrati, pa tudi gledati.


Zakaj si se odločil za Brinje?
O klubu sem slišal res veliko dobrih stvari. Glede same urejenosti kluba in nivoja treniranja. Poleg tega poznam veliko igralcev, saj sem z njimi že igral. Poznam tudi nekaj trenerjev, zato je bil prihod v Brinje še nekoliko lažji.


Kako lahko pripomoreš k dosegu cilja kluba – obstanek v drugi ligi?
Odigral sem že precej tekem, zato lahko s svojimi izkušnjami pomagam soigralcem. Skupaj bomo poskusili dvigniti ekipo na višji nivo. Na treningih bom vedno zgleden in zavzeto treniral. Na tak način bomo vsi sposobni dati od sebe nekoliko več. Pomembna je tudi mentaliteta, da gremo vsako tekmo na zmago, neglede na nasprotnika. Cilj je resda obstanek, a želim si, da bi se na lestvici povzpeli čim višje.


Omenil si, da si nekatere fante že poznal. Katere?
Res je. S Pušnikom sva bila na Interblocku od devetega leta starosti. S Piskuletom sva bila pri Bravu in poznam tudi Šporarja, s katerim sva bila skupaj na gimnaziji. Poznam pa tudi nekatere zaposlene v klubu, na primer Borut (Antončič) je bil moj trener pri Interblocku, s (Nikolo) Cvijićem pa sva bila soigralca. Zaradi teh poznanstev bo seveda prehod v novo okolje lažji, kot bi bil sicer. Vsi so me zelo lepo sprejeli, kar me zelo veseli.


Kakšni so bili občutki na pripravljalni tekmi proti Vrhniki?

Odlični. Vsakič, ko stopim na igrišče, uživam. Želim si pokazati, kaj znam in tako je bilo tudi v torek proti Vrhniki. Vesel sem bil zadetka, seveda pa tekme, na katerih bodo zadetki bolj pomembni, še prihajajo. Samo srečanje je bilo dobro, nasprotnik je bil kvaliteten, zato smo se morali zelo potruditi za zmago.


Kakšna je tvoja fizična pripravljenost?
»Treniram že dolgo časa. Redno sem individualno treniral, zato je moja pripravljenost na precej visokem nivoju. Ne dvomim, da bom do prvenstva optimalno pripravljen.«