3.SNL> Z novo zmago na 3.mesto lestvice

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ARNE TABOR 69 2 : 1
Debeljak Jan(54'), Boh Denis(62'-11m); Tratnik Klemen(47')

Članska ekipa pokazala pravi karakter in po zaostanku prišla do popolnega preobrata.

Prvih pol ure igre je bilo pravzaprav precej dolgočasnih, brez pravih priložnosti, vendar s popolno kontrolo igre domačih nogometašev. Igra se je razživela v zadnjih petnajstih minutah prvega polčasa, kjer so grosupelski nogometaši zapravili nekaj izjemnih priložnosti, iz katerih bi morali doseči vsaj zadetek.

Drugi polčas se je začel s šokom za naše nogometaše, saj so že v drugi minuti nadaljevanja prejeli zadetek. Toda hitro so se zbrali in pet minut pozneje je Jan Debeljak izid izenačil na 1:1. V nadaljevanju igre so nogometaši Brinja kazali željo po vodilnem zadetku in v 58. minuti tekme je Matic Povh z izjemnim prodorom pobegnil gostujoči obrambi, ki ga je grobo zaustavila v kazeneskem prostoru. Sodnik je brez oklevanja pokazal na kazenski strel. Žal se je Matic pri tem huje poškodoval in igre ni mogel nadaljevati, Kapetan Denis Boh je bil zanesljiv izvajalec kazenskega strela za vodstvo z 2:1. V nadaljevanju igre so prevladovali Grosupeljčani, ki pa niso uspeli ponovno zadeti, tako je končni rezultat ostal 2:1.

Trener Janez Kovačič po tekmi: "Že takoj na začetku smo prevzeli pobudo in ogrožali nasprotnikova vrata. Ustvarili smo si celo vrsto dobrih situacij, žal pa smo bili v zaključkih premalo spretni in odločni. Podoben potek igre smo spremljali tudi v drugem polčasu, le da smo bili kmalu po začetku kaznovani za svojo neučinkovitost, saj je nasprotnik uspel povesti. Izgledalo je kot da nas je prejeti gol predramil, saj smo dokaj hitro uspeli izenačiti in tudi obrniti rezultat. Tekma mora služiti kot opozorilo, kaj se se lahko zgodi, če nasprotnika z svojo neučinkovitostjo predolgo puščamo v igri. Tokrat se nam je sicer rezultatsko gledano izšlo, vendar pa moramo take tekme razrešiti hitreje. Kljub vseemu si ekipa zasluži čestitke za zmago, Maticu pa želimo čimhitrejše okrevanje po poškodbi."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Jan Debeljak, Primož Potočar, Matic Povh, Kevin Tomšič, Nal Strajnar, Luka Pajnkihar, Rok Šporar, Denis Boh.
Rezerve: Boštjan Štampfel, Luka Škerlj, Al Mahič, Florgent Rexhepi, Jaka Cimerman, Maj Božič, Žan Hudin

Podrobnosti tekme na TEJ POVEZAVI.

Nogometaši Brinja imajo za seboj izjemen spomladanski niz, ki ima še večjo težo ob dejstvu, da za igro dobiva priložnost vse več mladih igralcev mladinske šole. Nogometaši Brinja so 6 krogov pred koncem napredovali na 3. mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center, ob tem pa so si tudi teoretično zagotovili mesto v novoustanovljeni ligi 3.SNL zahod v prihodnji sezoni.

Tekma 22. kroga bo odigrana v nedeljo 28.04.2019 ob 11.00 uri V Grosupljem. V Goste prihajajo Žiri.