3.SNL> Sava odnesla zmago iz Grosuplja

NK BRINJE GROSUPLJE : NK SAVA KRANJ 0 : 1 (0:1)
Anže Cankar(10')

Na prvi domači tekmi v 3.SNL zahod v letošnji sezoni so gostje iz Kranja zmagali z zadetkom, ki so ga dosegli na začetku tekme.

Nogometašem Brinja se je v prvi polovici prvega polčasa ponovila tekma iz prvega kroga na Bledu. Razlika je bila le v tem, da je nasprotnik uspel doseči zadetek. Več kot dvajset minut so domači potrebovali, da so resneje zapretili proti domačim vratom, med tem časom pa so gostje uspeli zadeti še vratnico, domači vratar Nikola Cvijič pa je izšel kot zmagovalec z gostujočim napadalcem, ko sta se znašla iz oči v oči. Domači nogometaši so sicer poizkušali spreobrniti tok igre, vendar jim je namero onemogočal močan naliv in voda na igrišču. Glede na potek so bili domači nogometaši po prvem polčasu lahko zadovoljni da so zaostajali le z 0:1.

Drugi polčas so zopet odločneje pričeli gostje, vendar so nogometaši Brinja postajali vse nevarnejši. Prevzeli so pobudo in nekajkrat resno ogrozili vrata gostov, vendar bili v zaključku premalo natančni. Gostje so bili nevarni v protinapadih. V 73. minuti je je gostujočni branilec v kazenskem prostoru zrušil najnovejšo okrepitev Brinja, Gregorja Dorniža, glavni sodnik je na signalizacijo svojega pomočnika upravičeno dosodnil kazenski strel. Žal kapetanu Denisu Bohu strela ni uspelo pretopiti v zadetek, žoga je po sredini vrat zletela preko prečke. Zadnjih 15 minut igre je popolnoma pripadlo nogometašem Brinja, ki so stiskali obroč okoli vrat Save, nizali priložnosti in polpriložnosti, vendar žoge niso uspeli spraviti za hrbet gostujočega vratarja.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Matevž Hribar, Filip Škerl, Jaka Cimerman, Florgent Rexhepi, Nejc Koler, Domen Klančnik, Andraž Einsiedler, Rok Šporar, Denis Boh. Rezerve: Nikola Stevanović, Maj Božič, Al Mahič, Gregor Dorniž, Matic Povh, Nal Strajnar, Jan Debeljak.

Nogometaše Brinja je tokrat pokopal slab vstop v tekmo. Res, je da je njihovo značilno igro ovirala voda na igrišču, toda za prilgoditev na razmere so potrebovali celoten prvi polčas. Nadaljevanje je bilo veliko boljše, priložnosti za zadetke je bilo dovolj, žal pa tekme brez doseženega zadetka ni mogoče zmagati. Vsekakor je že po dveh krogih opaziti, da bo letošnje tekmovanje bolj izenačeno. Priložnost za nove zadetke in točke bo že čez teden dni. 

Podrobnosti tekme na TEJ POVEZAVI.

V tretjem krogu 3.SNL zahod bodo nogometaši Brinja gostovali v Žireh. Tekma se bo v soboto 31.08.2019 pričela ob 17:00.