Na tretji pripravljalni tekmi boljši od slovenskega prvoligaša

Modro-rumeni še naprej kažejo odlične predstave na pripravljalnih tekmah. Tokrat so premagali slovenskega prvoligaša NK Radomlje. Vodili so že s 4:0, v zaključku tekme pa so prejeli dva zadetka za končni rezultat 4:2. Zadetke so za Brinje dosegli Zalaznik, Brkić, Kene in Djelovci.

To je bila druga zmaga na treh pripravljalnih tekmah, na katerih so poleg Radomelj premagali še Tolmin (8:0) in remizirali s hrvaškim prvoligašem NK Rudeš. Po srečanju z Radomljami smo se pogovarjali z Ajdinom Dergićem, ki se je v tem pripravljalnem obdobju vrnil po težki poškodbi, ki ga je od nogometnih zelenic oddaljila za leto dni, in strelcem prvega zadetka na tekmi, Aljažem Zalaznikom, ki je članski ekipi priključen iz mladinske selekcije.

Ajdin Dergić o poteku pripravljalnega obdobja

Kot ekipa delujemo zelo dobro, kljub temu, da smo v tem pripravljalnem obdobju odigrali šele tri tekme. Priprave smo od samega začetka vzeli zelo resno in rezultati se kažejo na igrišču. Vsak posameznik daje vse od sebe, zato proces priprav poteka odlično. Če bomo tako nadaljevali, ne dvomim, da bomo tudi v prvenstvu zmagovali.

Ajdin Dergić o vrnitvi po poškodbi

Odsotnost je bila res dolga in v ustrezno rehabilitacijo poškodbe sem vložil ogromno truda. Poleg fizične sem moral dvigniti tudi nivo mentalne pripravljenosti, da nisem obupal in se vrnil na nogometna igrišča. Zaenkrat imam dobre občutke in sem zadovoljen s tem, kar kažem na tekmah ter treningih.

Ajdin Dergić o pričakovanjih za spomladanski del sezone

Kot ekipa lahko pokažemo še precej več, kot smo pokazali v jesenskem delu sezone, čeprav ta ni bil slab. Jaz bom dal vse od sebe, da bom ekipi pomagal do dobrih rezultatov in da izpolnimo zastavljene cilje.

Aljaž Zalaznik o nastopanju za člansko ekipo

Nogometaši iz članske ekipe so me zelo lepo sprejeli, zato je ta prehod v člansko konkurenco nekoliko lažji. Mislim, da sem se kar dobro vključil v moštvo, bo pa seveda potrebno še veliko trdega dela, da pridem na nivo, ki je potreben za dobro in redno igranje v drugi članski ligi.

Aljaž Zalaznik o tekmi z Radomljami in zadetku

Danes smo odigrali res dobro tekmo. Pozna se sicer, da smo še v fazi priprav na drugi del sezone, saj nismo še optimalno fizično pripravljeni, ampak vse poteka po planu. S fanti se dobro ujamemo in rezultat tega je bil tudi moj današnji zadetek, ki je bil plod res lepe ekipne akcije.

Aljaž Zalaznik o ciljih za spomladanski del sezone

V jesenskem delu sezone bom verjetno igral za mladince in za člane, zato so moji cilji nekako razdeljeni na dva dela. Z mladinci si želim uspešno zaključiti sezono med najboljšimi tremi ekipami, poleg tega pa si želim tudi zbrati čim več igralnih minut v članski konkurenci.