Po razburljivi končnici zmaga ostala doma

Zadnja domača prvenstvena tekma v letu 2023 se je končala z deseto zmago mladinske selekcije, ki v letošnji sezoni navdušuje v EON Nextgen ligi.

BRINJE GROSUPLJE : ILIRIJA EXTRA-LUX 2:1
Aleks Stojaković(28', 29'); Jure Novak(61')

Vsaki od ekip je pripadel po polčas igre s prevlado na igrišču. Prvi del igre je pripadel Grosupeljčanom, ki so z dvema zadetkoma Aleksa Stojakovića v dveh minutah povedli z 2:0 in na odmor odšli z lepo prednostjo.
Drugi del igre je pripadel gostom iz Ljubljane, ki so se v 61. minuti z doseženim zadetkom vrnili v igro. V nadaljevanju je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh. Nogometaši Brinja bi bili lahko za neučinkovitost kaznovani v povsem zadnjih sekundah tekme, ko so gostje zapravili kazenski strel.

Trener Urban Žohar je po tekmi povedal: "Zadovoljen sem s prvim polčasom, menim pa da smo v drugem preveč popustili. V prvem polčasu smo kontrolirali tempo, si ustvarjali priložnosti, na drugi strani bili pa zelo dosledni v kontroli prehodov nasprotne ekipe. Izkoristili smo prvo pravo priložnost in v naslednji minuti se dodatno povišali vodstvo. Z nekaj zapravljenimi priložnostmi smo zakljucili uspesen prvi polčas. V drugem smo pričakovali uvoden pritisk Ilirije, vendar smo v nekaterih odločitvah bili neracionalni. Slabih nekaj minut je vodilo do zmanjšanja vodstva in je vneslo nekaj nepotrebne nervoze. Po prejetem zadetku smo uspeli dvigniti nivo energije, si ustvarili dve dobri priložnosti za zadetek, ki bi ponovno umiril tekmo, ampak teh nismo dobro zaključili. Na koncu tekme smo trpeli, z nekaj sreče pa so vse tri točke ostale doma. Veseli smo, da smo zadnjo domačo tekmo v 2023 uspeli zaključiti z vsemi tremi točkami. Zdaj nas čaka še zahtevna tekma v Velenju."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V soboto ob 15. uri bodo nogometaši Brinja Grosuplje v Velenju odigrali še zadnjo prvenstveno tekmo v letu 2023.