Po seriji 5-ih zmag, nesrečen poraz proti Olimpiji

Mladinci U-19 so po izjemni seriji petih zaporednih zmag na gostovanju pri Olimpiji klonili z minimalnim rezultatom.

To je bil pravi prvenstveni derbi moštev iz vrha prvenstvene lestvice 1. slovenske mladinske EON Nextgen lige. Na tekmi, ki ni ponudila veliko priložnosti, so domačini iz prostega strela dosegli edini zadetek na tekmi. Kljub porazu so nogometaši Brinja Grosuplja ostali na vrhu prvenstvene lestvice.

OLIMPIJA LJUBLJANA : BRINJE GROSUPLJE 1:0
Edmond Imeraj(72')

Trener Urban Žohar je po tekmi povedal: "Verjamem, da je bila za vse, ki niso neposredno vpeti v ekipi, precej negledljiva tekma, z zelo malo priloznosti za zadetek. Vedeli smo, da se bo Olimpija postavila in priložnosti iskala na protinapade, za nas pa bo to pomenilo, da bomo morali ustvarjati napade proti postavljeni obrambi. V pripravi smo vedeli, kje se bodo prostori odpirali in menim, da smo v uvodnih minutah dobro prepoznavali situacije in posledicno hitro prehajali v zadnjo tretjino igrisca. Tukaj pa smo bili preslabo dnevno razpolozeni in premalo tekasko aktivni, predvsem v kazenskem prostoru, da bi lahko konstantno in resno ogrozali nasprotna vrata. Na drugi strani smo imeli nekaj težav s pritiskom, vendar generalno zelo dobro oddelali obrambne naloge. V drugem polčasu smo s spremembo formacije bolje izvajali pritisk na nasprotni polovici, prevzeli pobudo, ampak žal bili premalo nevarni za nasprotna vrata. Individualno smo sprejemali preslabe in prepočasne odločitve. Edini zadetek smo prejeli iz precej ponesrečenega prostega strela. V takšne tekme moramo vstopiti bolj aktivno in bolj agresivno, predvsem v iskanju zadetka, če želimo biti rezultatsko uspešni. Mislim, da poraz ni nobena tragedija, če bomo odgovor že pokazali na naslednji prvenstveni tekmi z Mariborom."

Već o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V ponedeljek 30. oktobra ob 14. uri v Grosuplju gostuje Maribor. To bo pravi prvenstveni derbi trenutno vodilnih ekip prvenstva. Vabljeni v športni park Brinje.