Nafta po preobratu v Grosupljem do polnega izkupička

Preloženo tekmo 10. kroga 2.snl so nogometaši Brinja grosuplje odprli odlično, toda v nadaljevnju ni šlo več po načrtu.

Tekla je 18. sekunda tekme, ko je Jure Perger izkoristil odlično podajo kapetana Lana Piskuleta in zadel za vodstvo Brinja 1:0. Tudi v nadaljevanju so bili Grosupelčani aktivnejši in nekajkrat nevarno zapretili, vendar so vsi streli zleteli mimo gostujočih vrat. V 22. minuti je nespretno posredovanje ožje obrambe pripeljalo do kazenskega udarca za goste, ki ga je Stjepan Oštrek zanesljivo izvedel in izenačil na 1:1. Ko sta ekipi že razmišljali o odhodu na odmor, se je v obrambi Brinja v 42. minuti zgodila nova, čisto nepotrebna napaka. Podarjeno žogo na robu petmetrskega prostora je gostujoči napadalec Stjepan Oštrek porinil v prazno mrežo za vodstvo Nafte 1:2.

Že v 5. minuti nadaljevanja igre v drugem polčasu je Nafta povišala svojo prednost. Nogometaši Brinja niso uspeli zaustaviti gostujočega napadalca, ki je preigraval na levi strani kzenskega prostora, podal na glavo soigralcu Toniju Lunu Bončini, ki je iz Bližine še tretjič premagal domačega vratarja Urbana Trobca.

Kljub temu, da so imeli nogometaši Brinja praktično cel polčas igre za spremebo rezultata, pa jim v nadaljevanju igre, kljub prevladovanju na igrišču niso uspeli spremeniti poteka tekme. To je bil peti prvenstveni poraz, ki ob enem remiju in petih zmagah zagotavlja 7. mesto na prvenstveni lestvici 2.SNL.

V nedeljo 15. oktobra nogometaši Brinja Gostujejo v Novem mestu pri Krki. Tekma se bo pričela ob 17. uri.