Proti Biljam se ni izšlo

V petek, 12. maja, so nogometaši Brinja odigrali srečanje 29. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so z rezultatom 1:3 izgubili proti Biljam.

 V prvem polčasu smo lahko spremljali borbeno predstavo s strani obeh ekip. Igrišče je bilo precej razmočeno, a kljub temu so nogometaši izpeljali nekaj lepih akcij. Domači so bili bolj nevarni v prvi polovici polčasa, gostje pa v drugi. Za Brinje je najnevarneje zapretil Kepic, ki je prišel do strela z glavo z roba petmetrskega prostora, vendar ni bil natančen. Na drugi strani je znanje Šugića preizkusil Bamba Susso, ki je močno sprožil z roba kazenskega prostora. Vratar Brinja se ni pustil premagati. Prvi del tekme se je končal brez zadetkov.

Drugi polčas je pripadel gostom. V 51. minuti so iz prostega strela izvedli kratko kombinacijo in Breganti se je znašel sam pred vratarjem Brinja. Napadalec Bilj je uspel zatresti mrežo in povedel svojo ekipo v vodstvo. V 64. minuti je v kazenskem prostoru najvišje skočil Kladar in poslal žogo v mrežo, v 73. minuti pa so Biljenci še enkrat zadeli z glavo. Tokrat je bil ponovno natančen Breganti. Domači se niso predali in v 78. minuti so prišli do znižanja zaostanka. Kene je prodrl po krilu in podal do Kovača, ki je dosegel zadetek. Do konca srečanja so poskušali priti vsaj do remija, a jim ni uspelo. Tokrat je bilo potrebno priznati premoč nasprotniku.

NK Brinje Grosuplje 1:3 ND Bilje

Strelci: Kovač (78'); Breganti (51', 73'), Kladar (64')

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Boh, Klančnik, Klašnja, Matko, Kene, Pušnik, Hajdinjak

Klop: Trobec, Abdić, Mahić, Djelovci, Čeferin, Šporar, Šparovec, Zrnec, Kovač.

Bilje: Lipičar, Kladar, Jalinous Darius, Erniša, Breganti, Doplihar, Slavec, Žejen, Jalinous Dominik, Susso, Gomizelj.

Klop: Milenković, Štrukelj, Koštić, Bizjak, Preradović, Ilić, Lesjak, Pori.