Pred nogometaši Brinja je prva tekma spomladanskega dela sezone

Zimskega premora je konec. Pred nogometaši Brinja je prvi obračun spomladanskega dela sezone. Danes ob 15.00 se bodo v gosteh pomerili z Rogaško.

Modro-rumene bo na domačem terenu pričakala prvouvrščena ekipa jesenskega dela. Rogaška je na 18 tekmah zbrala 13 zmag, 4 remije in 1 poraz, kar jim je prineslo 43 točk. Na medsebojni tekmi v Grosuplju so slavili nogometaši iz Rogaške Slatine z rezultatom 0:1.

Najboljši strelec ekipe, ki jo vodi Oskar Drobne, je Nejc Gradišar z 9 zadetki, sledita pa mu Marko Musulin s 7 goli in Anel Hajrić, ki je mrežo nasprotnikov zatresel 6-krat.

Igralci Brinja so prvi del prvenstva s 15 točkami zaključili na 14. mestu. V nogometni pomladi se bodo borili za obstanek v drugi ligi. Njihova najbližja zasledovalca sta Roltek Dob in Krško, ki imata enako število točk.

Glavni trener modro-rumenih je pred obračunom dejal: »Glede na to, da je to prvi krog spomladanskega dela, pričakujem nekoliko več previdnosti s strani obeh ekip. Poskušali bomo s svojim slogom igre, se pa zavedamo, na kakšen način igra Rogaška. Vemo, kje so najbolj nevarni, zato se bomo po potrebi prilagodili. Veliko bo odvisno tudi od igrišča in vremenskih razmer v Rogaški.«

#DajmoBrinje