Pogovor z Goranom Markovičem pred pričetkom 3.SNL zahod

V soboto 17.08.2019 se pričenja prvenstvo v novo ustanovljeni ligi 3.SNL zahod.

To bo najzahtevneše tekmovanje v katerem bo zaigrala članska ekipa. Zaradi reorganizacije, oziroma krčenja tretjih slovenskih nogometnih lig iz štirih na dve, kjer se je konkurenca iz 52 ekip skrčila na 26, bo prav gotovo generalno prišlo do preskoka samega tekmovanja na višji tekmovalni nivo.

 

Kako so potekale priprave in kakšna so pričakovanja pred novim prvenstvom smo se pogovarjali z glavnim trenerjem ekipe Goranom Markovičem.

Pripravljalno obdobje se je pričelo s prvim treningom 8. julija. Kako ste zadovoljni s samim potekom?
S pripravljalnim obdobjem smo lahko delno zadovoljni, želeli bi si da bi kakšen dan treningov opravili bolj kompetni, ampak glede na nivo tekmovanja je to naša realnost. Ekipo tvori 27 fantov, tako da konkurence ne manjka.

Kakšno igro želite gojiti?
Moj cilj je, da sam nivo igre še bolj nadgradimo, da igramo hitro, dinamično, predvsem pa odgovorno. Nekatere tekme v tem obdobju so bile z naše strani dobre, ampak je bilo še vseeno preveč individualnih potez, ki ne sodijo v naš sistem.

Definitivno gre za zahtevnejše tekmovanje kot v minulih sezonah. Kakšna so tekmovalna pričakovanja?
Rezultatsko si želimo gledati proti vrhu lestvice, verjamem da imamo dovolj kvalitetno zasedbo, da bomo zelo zahteven nasprotnik za vsakogar.

Že za uvod v prvenstvo sledi eno najzahtevnejših gostovanj.
Prva tekma na Bledu bo pravi test za nas. Želimo si zmagati, bo pa največ odvisno od nas samih. Če bomo dosledni pri naših zahtevah v igri, potem imamo veliko možnosti.

Ekipa, ki jo vodite je precej mlada, z veliko neizkušenimi igralci.
Ne glede na to kakšna bo starost naše ekipe, se moramo kot celotna ekipa zavedati, da bo v danem trenutku igralo najboljših enajst fantov, ki se bodo spospobni podrediti kolektivu in našem skupnem cilju.

Hvala za pogovor in srečno v prvenstvo 2019/2020.