U-14> Nogometaši v 3. tednu priprav

Selekcijo nogometašev do 14. leta starosti (U-14) v novi sezoni vodi trener Erik Marinšek.

To je starostna kategorija, pri kateri se nogometaši pričnejo posvečati izključno velikemu nogometu 11:11, hkrati pa iz nogometne šole kjer je igranje nogometa zagotovljeno prav vsakemu mlademu nogometašu, vstopajo v svet mladinskega nogometa s svojim selekcijskim procesom.

Kako dosedanji potek priprav vidi trener Erik Marinšek: "Selekcijo U14 v letošnji sezoni tvorijo fantje letnika 2006. Ekipa se je v primerjavi z lansko sezono dodobra spremenila, saj se nam je pridružilo 7 novih igralcev iz okoliših klubov. S tem se je konkurenca v ekipi nekoliko zaostrila, kar je pripomoglo še k boljšem delovnem momentu na treningih. Do danes smo opravili lepo število aktivnosti, saj vstopamo že v 3 teden trenažnega procesa. Treningi v začetni fazi potekajo skupaj s fanti selekcije U15, saj so v načrtu predvsem aktivnosti, ki temeljijo na kondicijski pripravi. Kljub temu, da smo v času dopustov, lahko pohvalim prisotnost na treningih, saj si je velika večina igralcev počitnice prilagodila tako, da je izostanek od treningov minimalen. Vse to je pripomoglo, da smo odigrali že 2 pripravljalni tekmi, do začetka prvenstva pa jih ne na razporedu še kar nekaj. Že v tem tednu nas čakata 2 tekmi proti Celju ter srbskem Voždovcu, sledi pa še tradicionalen obisk pri vrstnikih iz Rijeke.
Mlajša ekipa starejših dečkov bo v tej sezoni nabirala izkušnje v 2. MNZ Ljubljanski ligi, ki se predvidoma začne v zadnjem vikendu meseca avgusta. Zagotovo pa bo tekom sezone nekaj fantov dobilo priložnost dokazovanja tudi v ekipi U15, ki tekmuje v 1. Slovenski nogometni ligi."

Nogometaši bodo prvenstvo pričeli v vikendu 31.08.2019.