3.SNL> Tudi tretji lokalni derbi v korist Brinja

BRINJE GROSUPLJE : IVANČNA GORICA 2 : 0 (0:0)
Kevin Tomšič(66' 78')

V zaostali tekmi 24. kroga 3.SNL center je v Grosupljem gostovala Ivančna Gorica.

Kljub dejstvu, da sta oba kluba pri vrhu lestvice, pa je bil lokalni derbi le prestižnega pomena, saj kluba pomebnih premikov po lestvici nista mogla narediti.

Nogometaši Brinja so v prvem polčasu imeli vseskozi pobudo v igri, toda kljub nekaj izrazitim priložnostim, zadetka niso uspeli doseči. Gostje iz Ivančne so vrata Brinja ogrožali predvsem s protinapadi.

Drugi polčas se je nadaljeval z bolj izenačeno igro. Gostje so v 61. minuti tekme ostali z igralcem manj na igrišču. Le 5 minut pozneje so nogometaši Brinja izkoristili številčno premoč in povedli z 1:0, zadel je Kevin Tomšič. Prav strelec vodilnega zadetka je dobrih 10. minut pozneje vodstvo Brinja povišal na 2:0. Domači nogometaši so do konca tekme prevladovali, zadetka pa niso uspeli več doseči, tako da se je tekma v korist Brinja Grosuplja končala z 2:0.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Al Mahič, Maj Božič, Jan Debeljak, Primož Potočar, Florgent Rexhepi, Kevin Tomšič, Nal Strajnar in Denis Boh.
Rezervni igralci: Boštjan Štampfel, Amir Nasić, David Petrič, Žan Poljanšek in Luka Škerlj.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V domačem moštvu je priložnost zopet dobila plejada mladih nogometašev, štirje so pričeli od prve minute, še štirje pa so v igro vstopili kasneje.

Do konca prvenstva sta še dva kroga. Brinje na lestvici trenutno zaseda 4. mesto, ob ugodnem razpletu lahko na koncu zasede tudi drugo mesto. Prvak je že nekaj krogov odločen.

V soboto ob 17:30 sledi zadnja domača tekma v sezoni 2018/2019. V Grosuplje prihaja Sava Kranj.