U-11> Turnir v Wildonu

Nogometaši Brinja U-11 so v Wildonu predstavljali grosupeljsko nogometno Šolo. Pomerili so se v konkurenci 28-ih klubov, ki so bili razdeljeni v štiri skupine s po sedmimi ekipami.

Iz vsake skupine so štirje najboljši nadaljevali tekmovanje v osmini finala.

Rezultati Brinje U-11:

FK Ausria Wien : NK Brinje Grosuplje 0 : 0
NK Drava Ptuj : NK Brinje Grosuplje 0 : 2
NK Brinje Grosuplje : SV Kapfenberg 2 : 1
SG St. Andrä/St. Stefan : : NK Brinje Grosuplje 0 : 1
NK Brinje Grosuplje : NK Slovenska Bistrica 1 : 1
Illes AKA Haladas : NK Brinje Grosuplje 1 : 1

S štirimi zmagami in dvema neodločenima rezultatoma so nogometaši Brinja v svoji skupini osvojili 3. mesto in se s tem uvrstili v osmino finala.

V tekmi za čtrt finale so z 2:0 odpravili Fussballschule Raffl FSR.

Za vstop v polfinale so se pomerili z zmagovalcem skupine "B", ljubljansko Olimpijo, kateri, pa so morali priznati premoč.

Kako je turnir videl trener Erik Marinšek: "Za nami je nov turnir, kjer smo izkušnje nabirali v družbi nekaterih boljših nogometnih šol iz širše regije. Sama specifika turnirja je narekovala izključno tekmovalno usmerjenost, zaradi česar nismo videli veliko kvalitetnega nogometa. Čeprav smo v konkurenci 28 ekip izpadli v četrtfinalu turnirja ter dosegli dobro končno 8. mesto, z rezultatom ne moremo biti povsem zadovoljni, saj so bili naši cilji še nekoliko višji. Že v skupinskem delu tekmovanja nam igra nikakor ni stekla po željah. Praktično na vseh tekmah je bilo preveč neizkoriščenih priložnosti, na drugi strani pa so nas neodločnost in določene naivne reakcije v obrambi privedle do napak, ki so jih ekipe na tako kvalitetnem turnirju znale kaznovati. Ne glede na to, da se razplet turnirja tokrat ni izšel čisto po naših načrtih, pa smo dobili nekaj dobrih iztočnic za nadaljnje delo na treningih. Na koncu gre zahvala tudi staršem za celodnevno podporo ter pomoč pri organizaciji."

S tem je bila zaključena naporna nedelja, ki je prinesla nova spoznanja in izkušnje, spletlo pa se je tudi kakšno novo prijateljstvo.

Foto: Andrej Možina