3.SNL> Z zmago na 3. mestu lestvice

NK BRINJE GROSUPLJE : NK TINEX ŠENČUR 2 : 1 (1:1)
Petrovič Denis(7'), Potočar Primož(66'); Kokalj Samo(31')

V 20. krogu 3.SNL center je v Grosuplje prišel gorenjski Šenčur, ki ga v dosedanjih treh prvenstvenih tekmah v preteklosti, grosupeljski nogometaši še niso uspeli premagati. V jesenskem delu prvenstva se je tekma končala z izidom 1:1.

Tokrat so Grosupeljčani tekmo odlično odprli. že v uvodnih minutah tekme so prešli v vodstvo, potem ko so po odbri obrambni akciji s hitrim prehodom v napad presenetili gostujoče nogometaše. Ivansovski je z globinsko podajo odlično zaposlil Denisa Petroviča, ki je rutinirano dosegel 20. zadetek v letošnjem prvenstvu. Že nekaj minut pozneje se je po podobni akciji znašel Žiga Istenič, ki bi lahko podvojil vodstvo, vendar mu je gostujoči vratar strel ubranil. V nadaljevanju so bili nogometaši Brinja konkretnejši, toda v eni od akcij je gostujoči nogometaš Kokalj izid v 31. minuti izenačil na1:1, kar je bil tudi izid prvega polčasa.

V drugem polčasu smo gledali precej dinamično in čvrsto igro. V 66. minuti je veselje v domačo ekipo prinesel maldinec Primož Potočar, ki se je izkazal z izvrstno reakcijo, potem ko je oster predložek iz desne strani v vratarjev prostor poslal Denis Petrovič in domače povedel v vodstvo z 2:1. V nadaljevanju so gostje poizkušali, da bi prišli do izenačenja in so nekajkrat stisnili nogometaše Brinja, ki so v tistem obdobju grozili s protinapadi. Ob nekaj polpriložnostih na obeh straneh se je tekma končala s prvo zmago Grosupeljčanov na Šenčurjem v uradnih tekmovanjih.

Trener Goran Stankovič: "Fantom bi čestital za zmago, čeprav v igri nismo ravno blesteli. Zavedam se česa so fantje sposobni, saj so mejnike postavili že v nekaterih tekmah. Moram pa omeniti, da so bili v kadru trije mladinski igralci, in sicer Debeljak,Cimerman in Potočar, prav slednji pa je v svojem debiju v članskem moštvu uspel zadeti in odločiti srečanje v našo korist. V prihodnjih tekmah bodo dobili priložnost še nekateri drugi igralci mladinske ekipe. V prihajajočem tednu nas čakata dve srečanji, prvo že v sredo v Komendi, ki je zelo specifičen nasprotnik predvsem na domačem igrišču."

Postava NK Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić, Rok Šporar(od 61' Nal Strajnar), Denis Petrovič, Miran Ivanovski, Žiga Istenič(od 79' Jaka Cimerman), Alen Hadžipašić, Primož Rozina(od 56' Primož Potočar), Dominik Ivkič, Matic Povh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Tim Kalin, Jan Debeljak, Jaka Cimerman, Primož Potočar, Nal Strajnar

Že v sredo sledi zahtevno gostovanje v Komendi. Tekma se bo pričela ob 17:00.