3.SNL> V derbiju brez presenčenja

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ZAGORJE 0:2 (0:0)
Perić(53'), Mlinar(59'-11m)

Pričakovanja in vprašanja pred tekmo so bila velika. Predvsem v smislu, ali lahko grosupeljski nogometaši po nizu uspešnih rezultatov presenetijo še neporažene Zagorjane.


V prvem polčasu sta obe ekipi igrali taktično zelo disciplinirano, kar ni prineslo ravno nekaj res izrazitih priložnosti za zadetek. Nogometaši Brinja so še najlepši priložnosti imeli v dveh protinapadih, ko sta po levi strani gostujoči obrambi ušla Muratagič in Petrovič, vendar se akciji nista zaključili z nevarnima streloma proti vratom Zagorja.
Drugi polčas so bolje odprli nogometaši Brinja, nekajkrat nevarno zapretili, toda kmalu naredili nepotrebno napako v obrambni vrsti in gostom dovolili, da so povedli z 0:1. Po zaostanku so domači puščali več prostora v obrambni vrsti, kaznovani pa so bili hitro, ko so pobeg gostujočega napadalca v kazenskem prostoru zaustavili s prekrškom. Gostje so ponujeno priložnost izkoristili in v 14. minuti nadaljevanja že vodili z 0:2. V nadaljevanju so bili domači podjetnejši, vendar brez pravih zaključkov. Slabih deset minut pred koncem je zadetek Vidiču preprečila vratnica, odbite žoge pa Petroviču ni uspelo spraviti za hrbet vratarja Zagorja. Gostje so imeli pred tem priložnost za povišanje vodstva, a se je žoga dva krat odbila od prečke in končala v rokah domačega vratarja.

Podrobnosti tekme

Lestvica


Trener Goran Marković: "Tako pričakovan derbi, na katerem sta odločili dve individualni napaki. V prvem polčasu smo delovali kompaktno, zelo dobro razporejeni, ampak nam ni uspelo sestaviti ključno podajo za vodilni zadetek. V drugem polčasu smo zaečli odločno in si hitro pripravili dve situacijo za zadetek, ampak na žalost smo bili premalo kvalitetni. Na drugi strani po katastrofalni reakcji branilca so gostje povedli. Po prejetem zadetku smo potrebovali kar nekaj časa, da smo začeli funkcionirati, ampak takrat se je zgodila še ena napaka, katero so gostje izkoristili. Potem smo usmerili vse sile v napad, ampak na žalost nam ni uspelo doseči zadetka, da bi se približali gostom. Ekipa Zagorja je delovala čvrsto in kompaktno, predvsem po vodilnem zadetku pretila iz protinapadov, ki smo jih nažalost slabo kontrolirali. Treba je dvigniti glave, saj nas čaka v soboto še ena izjemna tekma proti ekipi Tabor 69."
Tekma je pokazala, da lahko nogometaši Brinja uspešno konkurirajo najboljšim ekipam iz vrha lestvice, toda le če odigrajo odgovorno in brez nepotrebnih napak. Ali jim bo to uspelo že v naslednjem krogu, ko gostujejo pri tretje uvrščenem Arne Tabor 69 bomo videli v soboto 28.10.2017 ob 14:00 na Brodu v Ljubljani.(gr)