Kadeti pokazali pravi karakter in zmagali

NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 1911 5:4 (4:2)
Bajrektarević(11', 19', 57'), Lampret(28'), Pogorelec(36')

Kadeti iz tekme v tekmo dvigujejo nivo svoje igre. Tokrat so bili v razburljivi tekmi boljši od vrstnikov Ilirije. Že v prvem delu smo videli igro preobratov, ko so modro rumeni na začetku zaostajali, a kljub temu na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti.


Drugi polčas so rezultatsko dobili gostje iz Ljubljane, a le z rezultatom 2:1, kar je pomenilo domačo zmago s 5:4. Tekma je bila vse do zadnjega sodnikovega žvižga napeta in lahko bi padel še kakšen zadetek v mrežo enih ali drugih.
Po tekmi je bil s svojimi nogometaši zadovoljen tudi trener Borut Antončič: "Čeprav smo tokratni derbi dočakali nekoliko oslabljeni, moram fantom že na začetku čestitati za prikazano na igrišču. Pomembnost tekme in rivalstvo sta vplivala na razplet tekme, ki je ponudila neverjeten razplet. Če je na zadnji tekmi zatajila realizacija, se po današnji tekmi nad tem segmentom ne moremo pritoževati, si pa seveda želimo bolj stabilno igro v obrambi, saj smo z nekaterimi reakcijami in napakami po nepotrebnem držali nasprotnika v igri. Po začetnem šoku in vodstvu gostov je ekipa ponovno pokazala karakter in v celoti izpolnila dogovor pred tekmo, čeprav so nam proti koncu tekme nekoliko pošle moči. Kljub vsemu se zmagi ne gleda v zobe in je pomembna za dvig samozavesti in daje zagon za nadaljnje delo in izzive, ki so pred nami, v katerih bo potrebno nadgraditi in potrjevati začeto in do sedaj prikazano."

Podrobnosti tekme

Foto album


Že v sredo sledi naslednji prvenstveni krog, ko bodo nogometaši gostovali pri ljubljanskem Slovanu.(gr)

Foto: Boštjan Brüfach