Člani iz Kočevja brez točk

NK KOČEVJE : NK BRINJE GROSUPLJE 3:0 (1:0)

Otvoritvena tekma v novo sezono se ni pričela po željah grosupeljčanov. Domači so se kot novinci v ligi dobro pripravili in znali izkoriščati napake v igri modro-rumenih.

Zgodnje vodstvo je gotovo vplivalo na samo igro grosupeljske zasedbe, ki je bila vse preveč sterilna. Edino pravo priložnost za izenačenje rezultata v prvem polčasu je ime Andraž Žugič, ki pa je izgubil dvoboj iz oči v oči z domačim vratarjem. Začetek drugega polčasa so nogometaši Brinja Grosuplje začeli odločno, to je bil praktično edini svetli trenutek dobre igre saj so domače nogometaše za skoraj deset minut stisnili v njihov kazenski prostor. V tem obdobju je Miran Ivanovski zapravil nemogoče, potem ko je že položil domačega vratarja. Namesto izenačenja smo v nadaljevanju spremlajli jalovo igro Brinja Grosuplja. Domači so vodstvo povišali iz 11m, po nepotrebnem prekršku grosupeljske obrambe v kazenskem prostoru. Do konca tekme smo videli le še dve pravi priložnosti za zadetek, ko je Andraž Žugič streljal malo mimo vrat, Nejcu Kolerju pa je domači vratar ubranil odličen strel. Tik pred koncem tekme še nesporazum v grosupeljski ožji obrambi in zadetek domačih za končni izid 3:0.


Po tekmi trener Goran Marković ni bil zadovoljen z igro svoje ekipe: "Ne glede na našo mladost si takih tekem ne smemo privoščiti, če želimo biti konkurenčni v ligi. Domača ekipa nas je s preprosto igro nadigrala. Poleg tega so nam pokazali, da znanje in kondicijska pripravljenost nista edina faktorja za uspešnost. Poleg omenjenega je na tej tekmi zmagala želja, borbenost, nepopustljivost, mi pa smo z mehko - "otročjo igro" poizkušali reševati situacije, žal pri tem bili neuspešni. Če potegnemo črto na koncu je rezultat previsok, saj smo si ustvarili celo kopico lepih priložnosti oz. situacij, veliko več kot domači ampak žal nas nogomet ni nagradil, najverjetneje z razlogom. Nikoli ne zmagaš ali izpadeš iz lige v prvem krogu, ampak nam je ta tekma dobra streznitev, da nas čaka veliko trdega dela in odrekanja za izpolnitev naših ciljev... Že naslednja možnost za popravek vtisa bo v torek na pokalni tekmi na domačem igrišču proti ekipi Dragomerja."


Igra tokrat enostavno ni stekla, bilo je vse preveč nepotrebnih napak. Cela vrsta obetavnih akcij se je končala z napačnimi odločitvami, posledično brez zaključka na gol. V torek sledi pokalna tekma, v soboto pa prva domača tekma letošnjega prvenstva, ko v goste prihajajo Lesce.(gr)


Foto/video: Grega Rozina