3.SNL: V infarktni končnici delitev točk

NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 1911 1:1
Nejc Koler(92'); Enes Rujović(94')

Peklenski začetek spomladanskega dela prvenstva se je nadaljeval z domačo tekmo proti vodilni ekipi lige Iliriji 1911 iz Ljubljana. Tokrat nam je tekma ponudila tisto kar nam pravzaprav lahko ponudi le nogomet.

Čvrsta tekma s priložnostmi na obeh straneh se je zaključila z infarktno končnico.

Prvi polčas se je odvijal v enakovredni igri. Nekoliko konkretnejši pa so bili domači nogometaši Brinja, ki so imeli dve lepi priložnosti za zadetek. V 13. minuti je imel priložnost Miha Černič, ki pa je iz petih metrov neoviran streljal preko vrat. V še lepši priložnosti se je v 35. minuti znašel Andraž Žugič, kateremu pa je vratar Ilirije strel ubranil. Ilirija je sicer imela nekaj obetavnih akcij, vendar so bili v zaključkih njeni igralci premalo natančni in niso resneje ogrozili domačih vrat.

Drugi polčas so gostje iz Ljubljane začeli zelo odločno in povsem prevzeli pobudo. Ob nekaj obetavnih akcijah so gostje prvič zapretili v 65. minuti, a zadeli le zunanji del sicer praznih domačih vrat. Nevarna akcija je v nadaljevanju prebudila tudi domače nogometaše, ki so v nadaljevanju igre tudi prihajali do situacij iz katerih bi lahko iztržili več. V 40. minuti je Marko Šola po prostem strelu in strelu z glavo za las zgrešil vrata Ilirije. 10. minut kasneje so imeli gostje še eno izvrstno priložnost za vodstvo, vendar je šel strel iz bližine preko vrat. Zadnjih pet minut smo gledali odprto tekmo gostje so poizkušali stiskati obroč okrog domačega kazenskega prostora, vendar so domači zaustavljali njihove poizkuse in stalno uhajali v protinapade. V drugi minuti sodnikovega dodatka so gostje kakšnih dvajset metrov od svojih vrat zrušili Andraža Žugiča. Prosti strel je natančno izvedel Nejc Koler in za del za domače vodstvo z 1:0. Gostje se še niso predali in le minuto in pol kasenje je po kotu za končnih 1:1 zadel Enes Rujović.

Postava Brinje Grosuplje: Boštjan Štampfel, Adnan Abdić, Alen Hadžipašić, Nejc Koler, Jan Smrekar(od 76' Marko Perič), Andraž Žugič, Vid Ambrož(od 56' Marko Vidič), Goran Kovačević, Miha Černič, Tilen Šilc(od 24' Primož Rozina), Marko Šola

Vsaki od ekip je po izrazitih priložnostih pripadel po polčas, celotna tekma pa se je razpletla v sodnikovem dodatku. Še ob koncu 90. minut rednega dela tekme, bi bili domači zadovljni z delitvijo točk, toda po koncu tekme so bili ob takem dosežku nekolikoko razočarani. Toda takšen je nogomet in igrati ga je potrebno do zadnjega sodnikovega piska. Vsekakor smo gledali eno najboljših prvenstvenih predstav grosupeljskih nogometašev. Po treh zahtevnih spomladanskih tekmah in osvojenih štirih točkah smo lahko zadovoljni. Okrepljena ekipa je vsekakor naredila korak naprej, ki pa ga bo morala potrditi že naslednji teden na še enem zahtevnem gostovanju v Trbovljah, kamor ste vabljeni tudi navijači. Tekma bo na stadionu v Trbovljah v soboto ob 16:30.(gr)