Slovensko olimpijsko baklo po Grosuplju ponesli tudi Brinjski nogometaši.

Jaka, Tevž in Luka so imeli čast, da so kot športniki - nogometaši po Grosuplju ponesli slovensko olimpijsko baklo.

Slovensko baklo za olimpijske igre Tokio 2020 so izdelali v Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla. Izdelana je iz nerjavnega jekla in bukovega lesa.

Petra Majdič, ki pooseblja jekleno voljo v svetu športa, je bakli takoj ob rojstvu kot njena rojenica vdahnila jekleno voljo, rekoč:

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

Soočanje z nepredvidljivimi okoliščinami globalne razširjenosti koronavirusne bolezni nas je vse osupnilo, a hkrati utrdilo v veri v upanje, svetlobo. Zremo naprej. Močnejši. Imamo Slovensko baklo. Imamo olimpijske sanje. Imamo Tokio!

Več o slovenski olimpijski bakli na TEJ POVEZAVI.