3.SNL> Kočevje postavilo previsok zid

NK BRINJE GROSUPLJE : NK KOČEVJE 0 : 1 (0:1)
Miha Babić(8')

V 10. krogu 3.SNL zahod je v Grosuplju gostovala zadnje uvrščena ekipa na prvenstveni lestvici.

Opozorila, izrečena pred tekmo, so se izkazala kot upravičena.

Grosupeljski nogometaši so bili v prvem polčasu popolnoma neprepoznavni in daleč od igre, ki jih je krasila v predhodnem krogu. Gostje so v 8. minuti povedli po nepotrebni napaki v grosupeljski vrsti. Po prejetem zadetku je bilo sicer čutiti željo po spremembi rezultata, vendar so bili napadi do konca prvega polčasa preveč jalovi.

Drugi polčas se je pričel s pritiskom nogometašev Brinja proti kočevskim vratom. V 62. minuti je glavni sodnik, po prekršku Kočevja v svojem kazenskem prostoru, pokazal na najstrožjo kazen. Žal še četrti zaporedni kazenski strel Brinja ni končal v mreži nasprotnika, tokrat je bil neuspešen Filip Škerl. S tem je bila zamujena priložnost za pričetek preobrata. V nadaljevanju so Grosupeljčani stiskali obroč okoli vrat Kočevja, katerega obramba je vzdržala vse do konca srečanja.

Po tekmi je trener Goran Markovič zelo kritičen do igre svojih varovancev: "Tekma, kot sem jo napovedoval, da bo za nas v tem trenutku najtežja, se je kot taka tudi pokazala. Prvi polčas pod vsako kritiko, za ekipo, ki želi nekaj več, je bilo to preprosto porazno. V drugem polčasu smo videli dobro reakcije ekipe, ki si je želela preobrata, ampak na žalost se ni izšlo. Kljub zgrešeni 11-m in še lepi kopici priložnosti si preprosto nismo zaslužili več. Ta tekma je samo še en dokaz, da smo nedisciplinirani, na trenutke arogantni, predvsem pa ne dovolj zreli, da tako tekmo zmagamo. Sedaj je potrebno najprej dobro odtrenirati in se na naslednji tekmi pokazati v bistveno boljši luči kot na tej. Čestitke ekipi Kočevja za zmago..."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Matevž Hribar, Maj Božič, Filip Škerl, Gregor Dorniž, Matic Povh, Florgent Rexhepi, Nejc Koler, Domen Klančnik, Denis Boh. Rezerve: Žan Luka Jerman, Al Mahič, Jernej Kočar, Tilen Kralj, Andraž Einsiedler, Žan Hudin, Damis Šabić.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Kljub točkovnim razlikam, je liga precej izenačena in še enkrat več se je pokazalo, da brez 100% angažiranosti, uspeha ni moč pričakovati.

Gostje so v Grosuplje prišli branit točko, vendar so znali izkoristili ponujeno in tako na koncu pravzaprav zasluženo zmagali.

Za nogometaše Brinja sledi v sredo 23.10.19 ob 15:00 v Dobu pokalna tekma MNZ Ljubljana proti domačemu drugoligašu. V soboto pa ob 15.00 sledi prvenstveno gostovanje pri ljubljanski Iliriji. Vabljeni na obe gostovanji.