Izenačena rekordna zmaga

Starejši dečki U-15 so v 1.SNL U-15 zahod doma gostili Primorje in jih s prepričljivo igro visoko premagali.

BRINJE GROSUPLJE : PRIMORJE 6 : 2
Maj Košir(1', 19'), Maks Ljubenović(6', 67'), Eso Hankušić(31'), Jure Urbanč(47'); NIk Kodelja(45'), Natan Emanuel Skomina(57')

Od prvega trenutka zavzeta igra v smeri nasprotnikovih vrat je prinesla hitro vodstvo nogometašem Brinja, ki niso popuščali v nadaljevanju tekme. Nagrada je bila pol ducata žog v mreži Primorja in zanesljiva zmaga.

Trener Urban Žohar je po tekmi povedal: "Iskali smo odgovor na prejšnjo prvenstveno tekmo, na kateri se nismo pokazali v najboljši luči. S hitrim zadetkom v prvi minuti smo pokazali, da smo v tekmo vstopili z jasnim namenom. V nadaljevanju je bilo bistveno lažje kontrolirati tekmo in si ustvarjati nove priložnosti za zadetke, zagotovo pa smo lahko veseli agresivnega tempa, ki smo ga držali prvi polčas. V drugem polčasu smo malenkost popustili v koncentraciji, vseeno pa tekmo mirno pripeljali do konca. V zaključku prvenstva nas čakata še dve dobri prvenstveni tekmi, na katere verjamem, da bomo zelo dobro pripravljeni."

Nogometaši Brinja ostajajo v zanimivem boju za prestižno 3. mesto na prvenstveni lestvici 1. slovenske lige U-15 zahod. Za finiš sezone sledita še dve tekmi z neposrednima konkurentoma. V soboto ob 11. uri najprej sledi gostovanje pri Olimpiji.